Good Life

Μπορείς να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν τον άνθρωπο…;

Μπορείς να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν τον άνθρωπο…;

Είναι πολύ σημαντικό πέρα απ την αγάπη και τον έρωτα να ξέρεις αν αυτός που διάλεξες να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου είναι ο κατάλληλος. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι μπορεί να αντέξει ο γάμος σας για πάντα; Πώς ξέρεις ότι είναι αυτός ο “Ένας”;

Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους δύο γάμους στην σημερινή εποχή καταλήγει σε διαζύγιο και όχι σε happy end! Αυτό σημαίνει ότι έχεις 50% πιθανότητα κι ο δικός σου γάμος να καταλήξει σε φιάσκο με πολύ πόνο και θλίψη για σένα την ίδια, για τον σύντροφό σου αλλά και για τα παιδιά σου αν αποκτήσετε!

Συλλέξαμε πληροφορίες από τους πιο παλιούς αλλά και στοιχεία ψυχολογίας για να βρούμε ποια ήταν η συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο. Η αλήθεια είναι πως από τους πιο παλιούς θα ακούσεις πως “ο γάμος είναι μία δέσμευση εφόρου ζωής” και πως “όταν παντρεύεται η γυναίκα και φεύγει από την οικογένειά της, δεν ξαναγυρνάει πίσω στην πρώτη δυσκολία, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι της” και άλλα τέτοια παλαιικά.

Όταν η γυναίκα παντρεύεται πάει να πει ότι επέλεξε έναν άνθρωπο να μείνει μαζί του για την υπόλοιπη ζωή της. Ναι, αυτό είναι το σκεπτικό κι όχι να δουν αν μπορούν να ταιριάξουν και  αν όχι, το διαλύουν. Δεν είναι μία σχέση του λυκείου… είναι μία ώριμη απόφαση, υποτίθεται, μεταξύ ώριμων ανθρώπων!Σαν γυναίκα όμως, έχω να σου πω το εξής: “Μην περιμένεις απλά απ τον έρωτα της ζωής σου να είναι και ο σωστός άνθρωπος για συμβίωση. Ο άντρας που θα αποφασίσεις να έχει τον ρόλο του συντρόφου στην ζωή σου πρέπει να επιλεγεί πιο πολύ με την λογική παρά με το συναίσθημα”.

“Αν μπορείς να πείσεις τον μπαμπά μου ότι θα είμαι ευτυχισμένη, τότε μπορείς και μένα”

1e8d6dc02986e7e13576b16a6f372759_l

Ας γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί, αυτός ο άνθρωπος που θα σου δώσει την καλύτερη συμβουλή για το ποιος απ όλους είναι καταλληλότερος και ικανός για γάμο, είναι ο πατέρας σου. Χωρίς να αποτελεί και Ευαγγέλιο, η συμβουλή του πατέρα προς την κόρη, ως συμβουλή ενός άντρα παντρεμένου με οικογένεια και παιδιά, είναι καθοριστική και η καλύτερη που μπορείς να λάβεις. Πρώτα απ όλα, κρύβει μία ανιδιοτέλεια και μία μοναδική αγάπη που σπάνια θα βρεις σε φίλους και γνωστούς. Αν ο μπαμπάς πει ναι πάει να πει πως κάτι περισσότερο βλέπει, αν πει όχι, επίσης. Λάθη πάντα επιτρέπονται… μην ξεχνάς ότι ο μπαμπάς είναι, ήταν και θα είναι για πάντα ο άντρας που θα σε αγαπήσει πιο πολύ απ’ όλους!

Δεύτερον, πρέπει να δούμε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός άντρα που μπορούν να στηρίξουν τον ρόλο του “συντρόφου” κι όχι απλά του “γκόμενου”.  Ένα από αυτά, ίσως το πιο σημαντικό, είναι η ικανότητά του για επικοινωνία μαζί σου. Μπορεί να κουβεντιάσει τα προβλήματά του μαζί σου; Μπορεί να ακούσει και να συμπονέσει τα δικά σου προβλήματα; Σε βοηθάει να γίνεις καλύτερη; Ουσιώδη χαρακτηριστικά μιας υγιής επικοινωνίας – συζήτησης.

Ο άντρας που σέβεται την γυναίκα του δεν θέτει καν την λέξη “βοήθεια” στις δουλειές του σπιτιού. 

zevgari-plyntirio-rouxa-mpougada

Συνεχίζοντας, βλέπουμε κατά πόσο πρόθυμος είναι να βοηθήσει στο σπίτι. Αυτό σημαίνει να βοηθήσει απ’τις δουλειές του σπιτιού μέχρι το που θα επενδύσετε τα λεφτά σας. Ένας άντρας που βοηθάει την γυναίκα του καθημερινά στις δουλειές είναι και ο άντρας που υπολογίζει την γυναίκα του, που την στηρίζει και την νοιάζεται.

-Μπορείς να μου πεις ότι θα είμαστε για πάντα μαζί;

17760179_1897428933835595_1200216418648538790_n

Κάντε Like στην σελίδα @EgwThaSouMilwMeTaTragoudiaMou για περισσότερα Music Quotes

Τέταρτον, τεστάρουμε σε συζητήσεις κατά πόσο έτοιμος είναι ο άνθρωπος που θέλουμε να μοιραστούμε την ζωή μας μαζί του, να μοιραστεί κι εκείνος την δική του μαζί μας. Δεν είναι κάτι εύκολο, να πει ένας άντρας το “για πάντα”. Είναι ίσως ότι πιο τρομακτικό μπορεί να αντιμετωπίσει. Παρόλα αυτά, αν στο πει με ευκολία, σίγουρα δεν το εννοεί με την έννοια που το εννοείς εσύ. Αν δυσκολευτεί και ύστερα με λογική επιλέξει να στο πει, τότε ναι, είναι μία αληθινή σκέψη και όχι παρόρμηση!

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει μία αληθινή, ουσιαστική αγάπη και έρωτας. Μην σας φανεί περίεργο, αλλά ο έρωτας ξεθωριάζει με τα χρόνια και αναζωπυρώνεται σε στιγμές. Η αγάπη είναι αυτή που μένει για πάντα σε ένα ζευγάρι. Μπορείς να δεις με σημάδια αν ο “σύντροφός” σου σε αγαπάει πραγματικά ή βρίσκεται στην ζάλη του έρωτα που ξεθωριάζει. Γι αυτό την αγάπη την ξεχωρίζεις μέσα από την πάροδο των χρόνων… Τον έρωτα τον βλέπεις από την πρώτη στιγμή. Και να θυμάστε: “Ο γάμος είναι ένα χαρτί που δηλώνει έμπρακτα αυτό το “για πάντα”” δεν διαφέρει από μία συγκατοίκηση, απλά την οριστικοποιεί.

“Δεν παντρευόμαστε με το σκεπτικό να χωρίσουμε αργότερα”

 

Σχετικές Αναρτήσεις