Good Life

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει χταπόδι με νερατζόφυλλα, βολβούς και λουμπούνια

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει χταπόδι με νερατζόφυλλα, βολβούς και λουμπούνια

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χταπόδι
100 γραμμ. Βολβούς τουρσί (ασκορδουλάκους)
100 γραμμ. ξύδι καλό
200 γραμμ. κόκκινο κρασί
κύμινο τριμμένο (την ποσότητα που επιθυμούμε)
λίγα νερατζόφυλλα
200 γραμμ. Βλίτα
100 γραμμ. Στίφνο
λίγο ελαιόλαδο
80 γραμμ. Λουμπούνια (όσπρια που συνηθίζουν να μαγειρεύουν στην Κρήτη)
αποξηραμένα άνθη νεραντζιάς, πολύ ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
λίγη ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε δυο τρεις φορές τα λουμπούνια με νερό και τα διατηρούμε σε νερό με αλάτι Πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα ξεφλουδίζουμε.

Βράζουμε το χταπόδι ολόκληρο, τους βολβούς, τα νερατζόφυλλα, το ξύδι, το κρασί , το κύμινο και τα σκόρδα (ολόκληρα). Προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ «κρατάει» ακόμα λίγο και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Κόβουμε φύλλα από τα βλίτα και το στίφνο, ρίχνουμε σε τηγάνι το σκόρδο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χόρτα με τα λουμπούνια μέχρι να μαραθούν. Αφαιρούμε το σκόρδο και τα σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αποξηραμένα άνθη νερατζιάς.

 

mpax2-400x600

Ο Χαϊδαριώτης Γιάννης Μπαξεβάνης δεν είναι απλώς ένας δεξιοτέχνης της υψηλής γαστρονομίας, με αμέτρητα διεθνή βραβεία, αλλά πάνω απ’ όλα ένας επίμονος ερευνητής της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, όπως και θερμός υποστηρικτής των αγνών ελληνικών προϊόντων,σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθεί για να εργαστεί. Μεράκι του να γίνουν τα ελληνόπουλα εραστές της σωστής διατροφής και να γνωρίσουν γεύσεις πέρα από αυτές που επιβάλλει η σύγχρονη βιομηχανία της διατροφής.

 


 

Σχετικές Αναρτήσεις