Good Life

O Γιάννης Μπαξεβάνης μάς ετοιμάζει κους κους με ρόδια και μέλι

O Γιάννης Μπαξεβάνης μάς ετοιμάζει κους κους με ρόδια και μέλι

Σε ένα μπολ ανακατεύω 20 ml γάλα με 5 ml ανθόνερο. Σε μια μπασίνα ανακατεύω 300 γρ. κουσκούς (μεσαίο) με 10 ml από το μείγμα του γάλακτος, συνεχώς, για 10 λεπτά. Ρίχνω 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Βάζω το κουσκούς μέσα σε κουσκουσιέρα και το ψήνω στον ατμό, χωρίς καπάκι, ώσπου ο ατμός να διαπερνάει το κουσκούς. Το βάζω ξανά στην μπασίνα, προσθέτω άλλα 8 ml από το γάλα και το δουλεύω με τα δάχτυλα ώστε να διαχωρίσω τους κόκκους του. Με ένα ξύλινο κουτάλι απλώνω από πάνω 50 γρ. βούτυρο αγελάδος και το αφήνω να κρυώσει.

Βάζω ξανά το κουσκούς στην κουσκουσιέρα και το ψήνω στον ατμό με τον ίδιο τρόπο. Το ρίχνω στην μπασίνα και το ανακατεύω με το υπόλοιπο γάλα (7 ml). Αφήνω να κρυώσει. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την κουσκουσιέρα άλλη μία φορά, ρίχνω πάλι στην μπασίνα και δουλεύω με τα δάχτυλα, μόνο που τώρα προσθέτω 5 κ.σ. μέλι και 1 κ.γ. κανέλα. Αφήνω να κρυώσει.

Ρίχνω τους σπόρους από 2 ρόδια και – προαιρετικά – λίγους χουρμάδες και σταφίδες. Ανακατεύω προσεκτικά και σερβίρω στολίζοντας με λίγους ακόμη σπόρους ροδιού (υλικά για 5 άτομα).

 

Ο Χαϊδαριώτης Γιάννης Μπαξεβάνης δεν είναι απλώς ένας δεξιοτέχνης της υψηλής γαστρονομίας, με αμέτρητα διεθνή βραβεία, αλλά πάνω απ’ όλα ένας επίμονος ερευνητής της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, όπως και θερμός υποστηρικτής των αγνών ελληνικών προϊόντων,σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρεθεί για να εργαστεί. Μεράκι του να γίνουν τα ελληνόπουλα εραστές της σωστής διατροφής και να γνωρίσουν γεύσεις πέρα από αυτές που επιβάλλει η σύγχρονη βιομηχανία της διατροφής.

 

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

 

Σχετικές Αναρτήσεις