Good Life

Το μέλλον τους ανήκει! Εξαιρετικές εμφανίσεις για την σκακιστική ομάδα κάτω των 12 ετών του Σ.Ο. Αιγάλεω

Το μέλλον τους ανήκει! Εξαιρετικές εμφανίσεις για την σκακιστική ομάδα κάτω των 12 ετών του Σ.Ο. Αιγάλεω

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα κάτω των 12 ετών (U12) του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην τελική φάση των 8 (Final 8) του Ομαδικού Πρωταθλήματος U12 Αττικής 2017 που διεξήχθη το διάστημα 2-4 Ιουνίου 2017 στη Νίκαια.
Οι νεαροί σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν, κατ’ αρχάς, τη συμμετοχή τους στο Final 8 καταλαμβάνοντας την 4η θέση (ανάμεσα σε 56 ομάδες) στην προκριματική φάση της διοργάνωσης μαζεύοντας συνολικά 8 βαθμούς σε 5 αγώνες (4 νίκες, 1 ήττα από τον Α.Ο.Κηφισιάς) και με αρκετά ψηλή συγκομιδή πόντων (14,5 πόντοι). Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της προκριματικής φάσης εδώ.
Στην προημιτελική φάση του Final 8 ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε αντιμέτωπος με την αξιόμαχη ομάδα της Π.Σ.Περιστερίου. Παρά το φυσιολογικό άγχος οι νεαροί σκακιστές του επικράτησαν με 2,5-1,5 (τον τελευταίο και νικητήριο μισό πόντο έδωσε ο Αλέξανδρος Γκογκορέσης σε μια αρκετά αγχωτική παρτίδα).
Έτσι η ομάδα βρέθηκε στην ημιτελική φάση και στη διεκδίκηση των μια θέσης στην πρώτη τριάδα. Απέναντί της είχε την ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. “Φυσιολάτρης” Νίκαιας, η οποία είχε τερματίσει 1η στην προκριματική φάση και ήταν το φαβορί της διοργάνωσης. Παρά τη φαινομενικά βαριά ήττα 0,5-3,5 (μοναδική ισοπαλία από τον Παναγιώτη Λουρίδα) οι παίχτες εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι για το ματς, πάλεψαν τις παρτίδες και είχαν ευκαιρίες για καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο μικρό τελικό, όπου θα διεκδικούσε πλέον την 3η θέση, ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τον Α.Ο.Κηφισιάς (την μόνη ομάδα που τον είχε νικήσει στην προκριματική φάση). Έτσι το κίνητρο των νεαρών σκακιστών ήταν διπλό. Το ματς είχε δραματική εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε με δύο γρήγορες νίκες των Παύλου Λιάμη και Χρήστου Γκουτούφα. Με το Σπύρο Κουτσουβέλη και τον Παναγιώτη Λουρίδα να έχουν αρκετά καλές θέσεις, η νίκη έμοιαζε να είναι κοντά αλλά, δυστυχώς, το άγχος αλλά και κάποια απειρία σε τόσο κρίσιμα ματς κατέβαλε τους δύο νεαρούς σκακιστές και έτσι το ματς έληξε ισόπαλο με 2-2.
Η ισοπαλία σήμαινε μπαράζ με μειωμένο χρόνο σκέψης και αντίστροφα χρώματα. Οι σκακιστές του Σ.Ο. Αιγάλεω πάλεψαν και πάλι για τη νίκη, αλλά η κούραση και το άγχος έπαιξαν το ρόλο τους. Έτσι, αν και ο Παύλος Λιάμης και ο Σπύρος Κουτσουβέλης επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους, δεν κατάφεραν το ίδιο ο Παναγιώτης Λουρίδας και ο Χρήστος Γκουτούφας (που έπαιξε μια εξαιρετική παρτίδα, αλλά μια στιγμιαία αβλεψία ήταν αρκετή για να ανατρέψει την κατάσταση…) και έτσι και το μπαράζ έληξε με 2-2. Έτσι, βάσει των κανονισμών της διοργάνωσης, την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα που είχε τερματίσει υψηλότερα στην προκριματική φάση και αυτή ήταν ο Α.Ο.Κηφισιάς. Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθεια των σκακιστών του Σ.Ο. Αιγάλεω, απένειμαν και σε αυτούς μετάλλια για την 4η θέση στο τουρνουά, έστω και αν αυτό δεν το προέβλεπε η προκήρυξη.
Αν και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να άφησε μια πικρή γεύση στους νεαρούς σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω, δεν παύει ωστόσο να είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και, κυριότερα, μια παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού όλα τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν δυναμικό για υψηλότερα αρκεί να δουλέψουν συστηματικά και να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία δύσκολων αγώνων. Σε κάθε περίπτωση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, τόσο στην προκριματική φάση όσο και στο Final 8 (Λάμπρος Τέγος, Χρήστος Γκουτούφας Σπύρος Κουτσουβέλης, Παύλος Λιάμης, Παναγιώτης Λουρίδας), ενώ ένα μπράβο πάει και στους προπονητές τους, που τους προετοίμασαν, αλλά και στους γονείς τους, που στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Final 8 είναι διαθέσιμα εδώ, ενώ όλες οι παρτίδες του Final 8, οι οποίες μεταδόθηκαν και ζωντανά, είναι διαθέσιμες από την  ιστοσελίδα του Ε.Ο.Α.Ο. “Φυσιολάτρης” Νίκαιας που φιλοξένησε της διοργάνωση εδώ.

Σχετικές Αναρτήσεις