10 Γωνιές Ανακύκλωσης στο Αιγάλεω – Φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου

10 Γωνιές Ανακύκλωσης, 10 βήματα μπροστά στην προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της Αθήνας! Ο Δήμος Αιγάλεω είναι ένας από τους λίγους στο Λεκανοπέδιο, ο οποίος, υλοποιώντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που έχει εκπονηθεί, προχωράει στις αναγκαίες εφαρμογές ανακύκλωσης.

Τοποθέτησε τις δέκα πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης, από τις 110 που σχεδιάζει συνολικά να αναπτύξει. Στοχεύει στην ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης. Ο ΧΥΤΑ της Φυλής δεν χωράει άλλα σκουπίδια πια! Η Αθηναίοι οφείλουν να ακολουθήσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο (ανακύκλωση του 90% του συνόλου των απορριμμάτων), γιατί αλλιώτικα η πόλη τους βρίσκεται μπροστά σε ένα ζοφερό μέλλον. 

Πώς λειτουργούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης

Στις Γωνιές Ανακύκλωσης οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ανακυκλώνουν ξεχωριστά χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εξοικονόμηση πόρων, ελαττώνεται η ποσότητα απορριμμάτων, ομορφαίνει η εικόνα του Δήμου και συνολικά ενισχύεται η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα 10 σημεία με Γωνιές Ανακύκλωσης είναι:

1.    Μίνωος και Β. Ηπείρου
2.    Παπανικολή και Ανδρούτσου
3.    Ορυζομύλων (πλησίον Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης)
4.    Πλατεία Λ. Καραγιάννη
5.    Δημαρχείο
6.    Θηβών και Μητέρας (1ο ΚΑΠΗ)
7.    Σουλίου (4ο Γυμνάσιο)
8.    Πολυδεύκους και Ηρακλείτου (Πλατεία Παπάγου)
9.    Εδέσσης και Δελφών
10.  Ν. Πλαστήρα (Κολυμβητήριο)

Please follow and like us:

Related articles

Να οργανώσουμε «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στην Καραϊσκάκη!

Ο αναγνώστης μας me παρεμβαίνει για μια ακόμη φορά στο θέμα της κυκλοφορίας στην πόλη και ειδικότερα της ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών. Προτείνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και -πιστεύουμε- δημιουργικό και […]

Διατροφικές επιλογές για τις ημέρες τις νηστείας: Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι μια νόστιμη και ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι μύδια, στρείδια, χτένια και τα οστρακόδερμα: γαρίδες, καβούρι, αστακός. γράφει η Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία Πτυχιούχος Διατροφολόγος […]