10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν υιοθετήσετε μία γάτα

 

Οι γάτες μπορεί να είναι ανεξάρτητες, ωστόσο έχουν κι αυτές ανάγκη για φροντίδα και αγάπη. Πριν υιοθετήσετε μια γάτα, βεβαιωθείτε ότι ο τρόπος ζωής σας μπορεί να συμπεριλάβει τη συγκατοίκηση με αυτό το πανέξυπνο τετράποδο.

  1. Οι γάτες είναι καθαρές, κοιμούνται τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, και κάποιες φορές απολαμβάνουν τη μοναξιά τους. Είναι αρκετά διαφορετικές από τους σκύλους, που δεν ξεκολλούν από τον ιδιοκτήτη τους. Το γεγονός ότι επιζητούν απομόνωση, δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσετε ατελείωτες ώρες που θα γουργουρίζει στην αγκαλιά σας.

  2. Αν δουλεύετε πολλές ώρες και βρίσκεστε συχνά εκτός σπιτιού, είναι προτιμότερο να υιοθετήσετε δύο γατάκια. Έτσι, θα έχουν παρέα το ένα το άλλο και θα εκτονώνουν την ενέργειά τους παίζοντας μεταξύ τους. Η ιδανική ηλικία είναι να υιοθετήσετε γατάκια 6 μηνών και πάνω, ιδίως αν έχετε μικρά παιδιά.

  3. Βεβαιωθείτε ότι δεν υποφέρετε από κάποια αλλεργία ή στην αντίθετη περίπτωση, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, για να σας υποδείξει ποια ράτσα είναι ιδανική για εσάς. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι αλλεργίες δεν επηρεάζουν μόνο τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, έχουμε στο μυαλό μας ότι το γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα γατάκια, όμως κάποια από αυτά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, γι’ αυτό καλύτερα να περιοριστείτε στις κροκέτες.

  4. Φροντίστε να στειρώσετε το ζώο σας εγκαίρως, γιατί οι γάτες κατά τη διάρκεια του οίστρου μπορεί να γίνουν ενοχλητικές, προσπαθώντας να βγουν από το σπίτι ή ξύνοντας τα έπιπλα, λόγω της έντασης που βιώνουν.

  5. Φροντίστε ώστε η άμμος της γάτας να είναι καθαρή και τοποθετήστε την σε μέρος που να εξασφαλίζεται κάποια ιδιωτικότητα, γιατί οι γάτες είναι ντροπαλές, όταν κάνουν την ανάγκη τους.

  6. Οι γάτες λατρεύουν το παιχνίδι. Πούπουλα, άδεια κουτιά και ειδικά παιχνίδια από τα petshops προσφέρουν ατέλειωτη ψυχαγωγία. Φροντίστε να παρέχετε αρκετά και διαφορετικά ερεθίσματα έτσι ώστε η γάτα σας να απασχολείται “πνευματικά”.

  7. Αν δεν θέλετε να καταστραφούν τα υφάσματα από τα έπιπλά σας, επενδύστε σε ένα ονυχοδρόμιο.

  8. Οι γάτες όπως και τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν. Βέβαια, πρέπει και οι ίδιες να το επιθυμούν. Εφοδιαστείτε με λιχουδιές και ακολουθείστε τη γνωστή και επιτυχημένη μέθοδο της δωροδοκίας.

  9. Αν υιοθετήσετε μικρό γατάκι ξεκινήστε τη φροντίδα της υγιεινής άμεσα. Μπορείτε να το μάθετε να απολαμβάνει ακόμα και το μπάνιο, παρόλο που οι γάτες ως γνωστόν φοβούνται το νερό.

  10. Οι γάτες ζουν περίπου 20 χρόνια, οπότε θα έχετε πολλά χρόνια να αποκωδικοποιήσετε τη μυστική γλώσσα αυτού του υπέροχου ζώου.

Please follow and like us:

Related articles

Ο Αντώνης Συκάρης σε απάτητη κορυφή των Ιμαλαΐων

  Την απάτητη από Έλληνα κορυφή του όρους Κανγκτσεντζούνγκα, θέλει να υψώσει τη γαλανόλευκη ο γνωστός μας Αντώνης Συκάρης (δεξιά), ιδιοκτήτης του ομώνυμου καταστήματος μέχρι πριν μερικά χρόνια στην πόλη […]