15 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο φωτογράφο του γάμου σας

Συνήθως στα ραντεβού μας με τα ζευγάρια, εμείς οι φωτογράφοι κάνουμε τις περισσότερες ερωτήσεις. Οκ , λογικό θα μου πείτε, εμείς κάνουμε τη διερεύνηση για να δούμε τις ανάγκες του ζευγαριού και να βγάλουμε μια προσφορά.

Πρέπει όμως και τα ζευγάρια να έχουν στη λίστα τους κάποιες ερωτήσεις προς τον επαγγελματία για να καταλάβουν αν αυτός ο ανθρωπος είναι ο ιδανικός για αυτή τη σημαντική περίσταση της ζωής τους. Ας δούμε λοιπόν 15 ερωτήσεις που θα σας κάνουν να καταλάβετε καλύτερα τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας και πρόκειται να συνεργαστείτε

 

1. Γενικά, τι θα θέλατε να μάθετε

Εδω μπορείτε να ρωτήσετε γενικότερα πράγματα για να κατανοήσετε πράγματα για το χαρακτήρα του επαγγελματία που έχετε απέναντι σας. Μην ξεχνάτε οτι με αυτόν τον άνθρωπο θα περάσετε 1 ολόκληρη, ίσως και 2 μέρες μαζί, λόγω next day. Όποτε πρέπει να σας ταιριάζει και σαν άνθρωπος.

2. Ποιο είναι το κύριο στυλ σου

Αυτή θα πρέπει να ειναι η πρώτη σας ερώτηση. Ας πούμε εμένα μου αρέσει το πιο portrait fashion στυλ, ενώ στη συνεργάτη μου τη Βίκυ, αρέσει το πιο διακριτικό, ελεύθερο photojournalism στυλ. Αυτό δεν πάει να πει οτι και οι 2 δεν κάνουμε και τα ανάποδα. Ο βιντεογράφος που συνεργάζομαι, ο Νίκος, έχει πιο διακριτικό και κινηματογραφικό ύφος. Σίγουρα όλοι έχουμε δει κάτι στο internet που μας αρέσει και μας ταιριάζει. Όποτε πρέπει να δείτε αν ο φωτογράφος σας, ειδικεύεται σε αυτό

3. Πόσους γάμους έχεις φωτογραφίσει

Αυτή είναι μια ερώτηση που θα σας δείξει γενικά την εμπειρία που έχει ο φωτογράφος σας. Η απάντηση είμαι φωτογράφος τόσα χρόνια, δεν ειναι πάντα αντιπροσωπευτική. Μπορεί κάποιος να έχει κανει 25 γάμους σε 5 χρόνια, ενώ κάποιος άλλος να κάνει 30 σε μια σεζόν.

4. Πόσο συχνά δουλεύεις σαν φωτογράφος γάμου ειδικά.

Επειδή εμείς μπορεί να ασχολούμαστε με πολλά είδη (προϊόντα, νυχτερινά μαγαζιά, ταυτότητες διαβατήρια, φωτογράφιση χώρων κτλ), καλό θα ήταν να επιλέξετε ενα φωτογράφο που να ειδικεύεται στο γάμο, όχι να το κάνει περιστασιακά.

5. Έχετε άλλα μυστήρια την ημέρα του δικού μας γάμου?

Υπάρχουν τα φωτογραφεία που αναλαμβάνουν περισσότερα απο ένα μυστήρια σε μια ημέρα, υπάρχουν και αυτά τα studio που την ημέρα τους γάμου σας, θα έχουν μονο εσάς στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κάτι θετικό η αρνητικό σε τίποτα απο τα 2. Αρκεί να γνωρίζετε οτι ο άνθρωπος που θα συζητήσετε, θα είναι παρών στο γάμο σας, και δεν θα στείλει κάποιον άλλο στη θέση του. Ειδικά αν δεν το γνωρίζετε.

6. Χρειάζεται να κάνουμε συμβόλαιο?

Το καλύτερο είναι να συντάξετε ενα συμφωνητικό με το φωτογράφο σας. Αυτο διασφαλίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα και των 2 πλευρών. Τιμές, παροχές, χρόνοι παράδοσης και πολλα άλλα.. Τι καλύτερο απο αυτό?

7. Τι γίνεται αν ο φωτογράφος αρρωστήσει?

Είναι φυσιολογικό κάποιος άνθρωπος να ασθενήσει την ημέρα του γάμου σας. Υπαρχει λύση. Εμείς για παράδειγμα, είμαστε 2 φωτογράφοι, αντίστοιχων δυνατότητων. Σε εσχάτη περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα καλύψει ένας εκ των 2, όλη την ημέρα σας. Και σαφώς υπάρχει stand by και τρίτος φωτογράφος.

8. Έχετε ασφάλεια ?

Αυτό σας δείχνει αν ο φωτογράφος σας έχει τη δυνατότητα παροχής τιμολογίου για το γάμο σας. Επίσης κατα τη διάρκεια της ημέρας, σε ενδεχόμενο έλεγχο απο αρμόδιες υπηρεσίες, είναι σίγουρο πως δεν θα μείνετε χωρίς φωτογράφο..

9. Το πακέτο μου πόσα συνεργεία περιλαμβάνει?

Ένας φωτογράφος, όσο καλός και να ειναι δεν μπορεί να πιάσει όσες στιγμές μπορούν οι δύο ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να έχεις το τέλειο φιλί στα σκαλιά αλλα και το δάκρυ του μπαμπά πίσω..

10. Επιδέχεστε αλλαγές και επεμβάσεις από εμάς στο άλμπουμ που θα σχεδιάσετε?

Ο γάμος σας, πρέπει να είναι όπως τον ονειρεύεστε, σωστά? Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε ανθρώπους που εμπιστεύεστε και αφήστε τους να κάνουν αυτο για το οποίο σας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Οι βιντεογραφοι και οι φωτογράφοι μας γνωρίζουν πως να επεξεργαστούν και να δώσουν την τελική μορφή στις στιγμές σας. Η Νάντια που σχεδιάζει τα άλμπουμ μας, είναι επαγγελματίας γραφίστρια και φτιάχνει περισσότερα απο 50 αλμπουμς το χρόνο. Εμπιστευθείτε λοιπόν τους ειδικούς.

11. Επεξεργαζεστε τις εικόνες μας?

Υπάρχουν φωτογράφοι που σας δίνουν όλο το υλικό ανεπεξέργαστο. Σε εμάς η βασική επεξεργασία γίνεται σε κάθε κυριολεκτικά φωτογραφια που θα πάρετε στα χέρια σας. Ειναι μια απλή χρωματική και τονική επιδιόρθωση. Σε όσες εικόνες επιλεχθούν για το άλμπουμ σας, θα γίνει επιπλέον επεξεργασία.

12. Τι εξοπλισμό έχετε μαζί σας?

Επειδή δουλεύουμε με ηλεκτρονικές συσκευές, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάτι απρόοπτο. Γιαυτό φροντίζουμε σε μεγάλο βαθμό να εξαλειψουμε την πιθανότητα. Εχουμε δεύτερες κάμερες μαζί μας, όπως και επιπλέον φακούς και μπαταρίες. Κανείς δεν θέλει να μην έχει εικόνες γιατί έπεσε κάτω η μηχανή και δεν τραβάει πια.

13. Αν το γλέντι μου κρατήσει περισσότερο, θα μείνετε? Έχει επιπλέον χρέωση?

Αυτο ειναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζετε για να μην βρεθείτε όρο εκπλήξεων. Εμείς για παράδειγμα στις δεξιώσεις, τα γλέντια και τα parties καλύπτουμε περίπου 2-3 ώρες, απο τη στιγμή που θα γίνει η εισόδος του ζευγαριού. Σίγουρα θα έχουμε αρκετό υλικό πριν αποχωρήσουμε, ώστε να δώσουμε αξιορεπρεπες και πλήρες αποτέλεσμα.

14. Στα next day, πόσο μακριά μπορούμε να πάμε?

Υπάρχουν φωτογράφοι που είναι αυστηροί με την απόσταση που εξυπηρετούν , καλό ειναι να το συζητήσετε πρώτα αν έχετε μια αγαπημένη σας τοποθεσια στο μυαλό. Εμείς δεν ειμαστε τόσο αυστηροί σε αυτο το κομμάτι. Παμε όπου μπορούμε να φτάσουμε αυθημερόν και να έχουμε χρονο για φωτογραφίες, χωρίς επιπλέον χρέωση. Οκ, αν θέλετε να παμε Σαντορίνη, ναι θα πληρώστε κάτι παραπάνω ?

15. Πόσο καιρό μετά παίρνω τη δουλειά?

Μμμ, καλή ερώτηση. Υπάρχουν άνθρωποι που μας κάνουν αυτή την ερώτηση πρώτη. Και δεν τους αδικώ. Έχεις διάθεση να δεις τις φωτογραφίες σου γρήγορα και όχι μετά απο πολλούς μήνες. Εμείς παραδίδουμε τις επιλεγμένες μας εικόνες, τα δείγματα περίπου 1-2 μήνες μετα. Έπειτα το βίντεο σε άλλο τόσο. Σχεδιάζουμε παράλληλα το άλμπουμ, σας το στέλνουμε ηλεκτρονικά, το συζητάμε αν υπαρχει κάτι που δεν σαν αρεσει και το τυπώνουμε.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για τις κενές ημερομηνίες του 2019

Βασίλης Πάτσιος,

Photografik Greece

Please follow and like us:

Related articles

Tattoo removal: λέιζερ VS χειρουργική επέμβαση

  Μπαίνοντας στη διαδικασία να κάνετε ένα ή περισσότερα τατουάζ, η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι θα το κρατήσετε για πάντα, καθώς σας θυμίζει κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια, συμβαίνει κάποιες φορές, […]

“Γραμματόσημο καφέ”: Κορυφαίες παρουσίες στη μουσική σκηνή της δυτικής Αθήνας

Αγγελική Τουμπανάκη – Βασίλης Κετεντζόγλου Το “Γραμματόσημο καφέ” συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά τους φίλους της μουσικής. Κλείνει τον “Μουσικό Φεβρουάριο” με κορυφαία δίδυμα, που υπόσχονται άκρως ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. “Γραμματόσημο καφέ” Τρίτη […]