Άνεργος αρχιτέκτονας στο Χαϊδάρι – Πρωταθλητής Βarista στη Στοκχόλμη!

 

Η πατρίδα δεν του έδωσε την ευκαιρία να εξασκήσει το επάγγελμά του, αλλά οι γνώσεις του στο σχέδιο τον έκαναν πρωταθλητή Σουηδίας! Ο Αλέξανδρος Ντάτσος, νέος επιστήμονας με πτυχίο στην Αρχιτεκτονική, άφησε πριν ένα χρόνο τη γειτονιά του στη Γρηγορούσα για να αναζητήσει εργασία στη Στοκχόλμη. Πρόλαβε κιόλας να γίνει πρωταθλητής barista και ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει παράδοση!

Εκπροσωπώντας τη εταιρεία Löfbergs, τη μεγαλύτερη στην Σκανδιναβία, ο Αλέξανδρος κέρδισε στην κατηγορία του Latte Art. Ο εθνικός διαγωνισμός διοργανώθηκε στις 22-25 Φεβρουαρίου από το SCA (Speciality Coffee Association of Sweden) και περιλάμβανε τέσσερις κατηγορίες: Barista – Latte Art – Roasting – Brewers.

Οι διαγωνισμοί αυτοί γίνονται κάθε χρόνο σε 35 χώρες. Η Ελλάδα στον καφέ διαπρέπει και έχει αναδείξει αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο Αλέξανδρος θα εκπροσωπήσει την Σουηδία στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξάγεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου θα βρεθεί και ο Έλληνας πρωταθλητής Μιχάλης Καρκαγιάννης.

Μπορεί να μην του δόθηκε η ευκαιρία να εξασκήσει στην Ελλάδα το επάγγελμα που σπούδασε, αλλά ο δραστήριος άνθρωπος δεν πάει χαμένος. Αλέξανδρε καλή επιτυχία «για τη Σουηδία και το Χαϊδάρι ρε γαμώτο»!

Α, και κάτι άλλο… Σε περιμένουμε πίσω στην πατρίδα για να σχεδιάσεις μερικές πλατείες -και το νταμάρι στο Άνω Δάσος- γιατί από τότε που το άφησες δεν ασχολήθηκε κανένας.

M.X.

Related articles

Ο οδηγός για τις καλύτερες ανδρικές βερμούδες

Παρά την πολύ ζέστη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μετάβαση από το παντελόνι στη βερμούδα και στα ανδρικά πουκάμισα για τους άνδρες αποτελεί μία πρόκληση. Θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο μήκος της βερμούδας, εάν δε θέλουν να φαίνονται πιο μικροί απ’ ό, τι είναι ή παλιομοδίτικοι. Υπάρχουν λοιπόν, κάποιοι απαράβατοι κανόνες σχετικά με τις […]

Διατροφικές επιλογές για τις ημέρες τις νηστείας: Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι μια νόστιμη και ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι μύδια, στρείδια, χτένια και τα οστρακόδερμα: γαρίδες, καβούρι, αστακός. γράφει η Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία Πτυχιούχος Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Nutrition & Lifestyle coach Lifestyle Medicine by Harvard, Nutritional Medicine by European Institute,  info@myrtomylona.gr Μια διατροφική τους ιδιαιτερότητά είναι ότι, αν και χαμηλά σε περιεκτικότητα […]