Δημιουργούμε ωραίο στυλ στην ιστοσελίδα μας

Η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress είναι μια διαδικασία εύκολη που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει για να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα. Αφού ολοκληρώσουμε τα πρώτα στάδια της κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress, κατοχυρώνοντας το domain name μας και τον τίτλο της σελίδας μας, μπορούμε να προχωρήσουμε και να επεξεργαστούμε το στυλ που θα της δώσουμε.

Ποια είναι η διαδικασία για τη διαμόρφωση του στυλ της ιστοσελίδας μας;

Τα WordPress themes είναι ένα σύνολο αρχείων, δεδομένων και προτύπων τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξωτερική εμφάνιση του WordPress blog ή site και αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι του. Τα περισσότερα WordPress themes παρέχουν επιλογές:

 • Εμφάνισης
 • Χρωμάτων και γραμματοσειρών
 • Διατάξεων
 • Λειτουργιών
 • Στιλιστικών λεπτομερειών
 • Στο WordPress βρίσκουμε δωρεάν WordPress themes και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μοτίβων και χρωμάτων.
 • Για τους αρχάριους στο blogging, τα δωρεάν themes είναι μια καλή ευκαιρία να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν τις διάφορες λειτουργίες και επιλογές, ώστε να καταλάβουν ποιες τους ενδιαφέρουν περισσότερο.
 • Το WordPress διαθέτει την δική του βιβλιοθήκη με δωρεάν themes από όπου μπορείτε να δεις και στην συνέχεια να εγκαταστήσετε με ένα μόνο κλικ αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Για να δείτε τα δωρεάν themes, επιλέξτε από το αριστερό μενού του διαχειριστικού την επιλογή “Εμφάνιση” και στην συνέχεια την επιλογή “Θέματα”.
 • Επιλέξτε από την “Εμφάνιση” > “Θέματα” > “Προσθήκη νέου”. Στην συνέχεια θα σας εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα themes που παρουσιάζονται στο WordPress, διαλέξτε ένα από αυτά ή αναζήτησε με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, σύμφωνα με αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ που θέλετε να πετύχετε.
 • Μόλις βρείτε το θέμα που σας αρέσει, δοκιμάστε να το δείτε σε προεπισκόπηση πριν το εγκαταστήσετε. Για να εμφανίζεται σωστά η προεπισκόπηση, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα plugins για το συγκεκριμένο theme.
 • Εφόσον είστε σίγουρος για την επιλογή σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην “Εγκατάσταση” και την “Ενεργοποίηση” του theme.

Πώς προσαρμόζουμε το WordPress theme στην ιστοσελίδα μας;

Ξεκινήστε να προσαρμόζετε τα χρώματα, βάλτε το λογότυπο, φτιάξτε το μενού και τις γραμματοσειρές με την βοήθεια του εργαλείου προσαρμογής. Μπορείτε να το βρείτε την “προσαρμογή” στις επιλογές της “εμφάνισης” από το κάθετο μενού στα αριστερά. Το πλήθος των δυνατοτήτων που παρέχει ο πρoσαρμογέας του WordPress εξαρτάται από το ίδιο το theme, συνήθως τα δωρεάν themes παρέχουν πολύ λιγότερες επιλογές από ότι τα premium themes.

Η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας παίζει σημαντικό ρόλο. Σίγουρα δεν είναι καθοριστικός, ωστόσο λιγότερο ή περισσότερο σε όλους μας αρέσει να επισκεπτόμαστε σελίδες με όμορφη εμφάνιση.

Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέξετε κατά την κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress να επιλέξετε χρώματα όχι πολύ έντονα, αλλά ούτε και σκούρα. Δεν θέλουμε ο αναγνώστης μας να κουράζετε κάθε φορά που διαβάζει ένα καινούριο μας άρθρο ή αναζητά ένα από τα προϊόντα μας που έχουμε αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στην ιστοσελίδα μας μια προσεγμένη εμφάνιση που θα κλέβει τις εντυπώσεις!

Please follow and like us:

Related articles

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» Απρίλιος

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων […]

Μαγικές πασχαλινές εκδρομές με ελληνικό χρώμα, από το MG Travel

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΓΑ, 6/4 – 9/4 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4. Αναχώρηση στις 06:00 για ΑΚΡΑΤΑ, στην Εθνική Οδό στάση, γέφυρα ΡΙΟΥ, […]