Επιλέγουμε ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου εξασφαλίζουν διακριτικό φωτισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με μηδενική δαπάνη χρήσης, καθώς εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για τη συσσώρευση ενέργειας.

Πώς λειτουργούν τα ηλιακά φωτιστικά;

Η λειτουργία των ηλιακών φωτιστικών σε αντίθεση με τα φωτιστικά δαπέδου είναι απλή και στηρίζεται στην ύπαρξη ενός μικρού φωτοβολταϊκού πάνελ στο πάνω (ή στο πλαϊνό) τμήμα του συστήματος.

Μέσω του μικρού αυτού φωτοβολταϊκού συγκεντρώνεται ενέργεια από τις ηλιακές ακτίνες στη μπαταρία που διαθέτει το φωτιστικό, το οποίο συνήθως έχει ενσωματωμένο και ένα φωτοκύτταρο που δίνει την εντολή για να ανάψει το φως μόλις «αντιληφθεί» ότι έχει αρχίσει να νυχτώνει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το σύστημα φωτισμού των συγκεκριμένων προϊόντων είναι τεχνολογίας LED.

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσουμε τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

  • Τα ηλιακά φωτιστικά, σε περίπτωση που βρίσκονται πάνω σε πάσσαλο, όπως συμβαίνει συνήθως, τοποθετούνται στο έδαφος, σε γλάστρες ή ακόμη μπορούν να στηριχθούν στα κάγκελα του μπαλκονιού.

  • Υπάρχουν, όμως, και φωτιστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τοποθέτηση στον τοίχο ή σε άλλα σταθερά σημεία, όπως για παράδειγμα σε σκαλοπάτια ή πάνω από την πόρτα του γκαράζ.
  • Σε κάθε περίπτωση, για την καλύτερη απόδοση σε ισχύ και διάρκεια φωτισμού, αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται στα σημεία εκείνα και με τέτοιο τρόπο που το φωτοβολταϊκό τους πάνελ να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις ηλιακές ακτίνες όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα και ιδίως κατά τη διάρκεια των θερμότερων ωρών της ημέρας.
  • Σε περίπτωση που το σημείο που θέλουμε να φωτίσουμε το βράδυ δεν βοηθά στην αποτελεσματική συσσώρευση ενέργειας, όπως για παράδειγμα όταν έχει σκιά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μπορούμε να μεταφέρουμε προσωρινά το ηλιακό φωτιστικό στο πλέον ενδεδειγμένο σημείο και όταν το χρειαστούμε να το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση.
  • Η ευκολία μετακίνησης, καθώς τα εν λόγω φωτιστικά εξωτερικού χώρου δεν έχουν καλωδιώσεις, είναι ασφαλώς ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά τους.

Βασικά πλεονεκτήματα ηλιακών φωτιστικών εξωτερικού χώρου

  • Απλή και εύκολη εγκατάσταση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε εξωτερικό σημείο μιας κατοικίας χωρίς καμία δυσκολία.
  • Μηδενική κατανάλωση ρεύματος. Επιπλέον δεν χρειάζονται καμιάς μορφής καλωδίωση.
  • Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες. Δεν επηρεάζονται από τη βροχή,  καθώς είναι απόλυτα στεγανά.
  • Δυνατότητα άμεσης μετακίνησης. Τα ηλιακά φωτιστικά μεταφέρονται εύκολα και έτσι εάν αλλάξουμε γνώμη και θέλουμε να φωτίσουμε ένα άλλο σημείο του κήπου αντί για το αρχικά επιλεγμένο, η διαδικασία μεταφοράς τους είναι απλή και γρήγορη.

Σίγουρα, όμως, το σημαντικότερο ατού τους δεν είναι άλλο από την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού δεν απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν και να φωτίσουν τους εξωτερικούς χώρους ενός σπιτιού. Καλό είναι, αν αποφασίσουμε να επενδύσουμε σε ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου να συμβουλευτούμε τους ειδικούς τόσο για να μας προτείνουν τα πλέον κατάλληλα φωτιστικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι μας όσο και για να μας βοηθήσουν στην τοποθέτησή τους.

Άρθρο από Luminus.Lighting

Please follow and like us:
error

Related articles

Ο «Μεγάλος Λεμπόφσκι» κλείνει τα 20 και παραμένει “Dude”

Πέρασαν  τα 20 χρόνια από τότε που έκανε την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες η κλασική πια ταινία των αδελφών Κοέν «Μεγάλος Λεμπόφσκι». Ο άνεργος χίπης που λατρεύει το White […]

Ο ακτιβιστής με τα τατουάζ υποψήφιος με τον Πατούλη

Ο Παναγιώτης Μήλας έχει γίνει γνωστός για τις ακτιβιστικές του δράσεις για την ευαισθησία που έχει επιδείξει ιδίως σε θέματα κακοποίησης ζώων Ο γνωστός ακτιβιστής με τα τατουάζ Παναγιώτης Μήλας θα […]