Γιατί ο φωτισμός LED είναι η κατάλληλη επιλογή για το υπνοδωμάτιο;

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ποιοτικός ύπνος συνδέεται άρρηκτα με την καλή σωματική αλλά και ψυχολογική μας κατάσταση. Γι’ αυτό η δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας στο υπνοδωμάτιό μας είναι πιο σημαντική από κάθε άλλο χώρο του σπιτιού μας! Και ενώ ορισμένα προβλήματα που συνδέονται με τον «κακό» ύπνο μπορεί να λυθούν αν ζητήσουμε ιατρική βοήθεια, εντούτοις υπάρχουν μερικά χρήσιμα tips που εάν τα ακολουθήσουμε τότε σίγουρα θα ξυπνάμε πιο ξεκούραστοι και με μεγαλύτερη ενέργεια.

Μία χρήσιμη συμβουλή για να προετοιμάσουμε το σώμα μας με φυσιολογικό τρόπο είναι να επιλέξουμε έξυπνο φωτισμό για το υπνοδωμάτιό μας όπως οι λάμπες LED οι οποίες εκπέμπουν ήπιο και χαλαρό φωτισμό, χωρίς να κουράζουν τα μάτια μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο σωστός φωτισμός δεν συμβάλλει μόνο στην βελτίωση του ύπνου μας αλλά και στη βελτίωση της διάθεσής μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από μια κουραστική μέρα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ρομαντική και να χαλαρώσουμε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας λίγη μουσική. Αναρωτιέστε πώς μπορούμε να επιτύχουμε; Η λύση είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα φωτιστικά LED για τη συγκεκριμένη γωνιά του υπνοδωματίου μας που θα δώσουν μία άλλη διάσταση στη διακόσμηση του υπνοδωματίου μας.

3 λόγοι γιατί να επιλέξετε λάμπες LED στο υπνοδωμάτιό μας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι γιατί να επιλέξουμε τις λάμπες LED για τον φωτισμό του υπνοδωματίου μας αντί να προτιμήσουμε τις παραδοσιακές λάμπες φθορισμού, αλογόνου ή πυρακτώσεως. Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να μάθετε μαζί μας μερικούς από τους κυριότερους λόγους:

  1. Ο φωτισμός LED είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Οι λάμπες LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λάμπες επομένως βγαίνουμε κερδισμένοι εφόσον ξοδεύουμε λιγότερα τόσο για τη συχνή αντικατάστασή τους όσο και στους λογαριασμούς ρεύματος. Ακόμη, επειδή έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, είναι και περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα που εκπέμπουν σε αντίθεση με τις κλασσικές λάμπες.

  1. Οι λάμπες LED έχουν πολλές και διαφορετικές χρήσεις.

Οι λάμπες LED προσφέρουν πολλές δυνατότητες φωτισμού καθώς διαθέτουν ποικίλους τόνους στο φως που εκπέμπουν, ανάλογα με τον χώρο στον οποίο θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε. Για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιό μας μπορεί να θέλουμε να δημιουργήσουμε μία γωνιά που να είναι αμυδρά φωτισμένη, ενώ ένα άλλο σημείο να απαιτεί πιο έντονο και εστιασμένο φως.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε πριν επισκεφτούμε κάποιο κατάστημα για να αγοράσουμε λάμπες LED για το υπνοδωμάτιό μας ότι μπορούμε να τις βρούμε σε χρωματικούς τόνους όπως π.χ. πολύ ζεστό λευκό φως, θερμό λευκό, φως ημέρας και δροσερό λευκό φως.

Εάν για παράδειγμα θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, καλό είναι να επιλέξουμε λάμπες LED με πολύ ζεστό λευκό φως. Ενώ για τους λαμπτήρες του μπάνιου μας μπορούμε να επιλέξουμε λάμπες LED με δροσερό λευκό φως που προσφέρουν πιο έντονο φωτισμό, ιδιαίτερα εάν είναι τοποθετημένες πάνω από τον καθρέπτη μας.

  1. Ο φωτισμός LED έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι λάμπες LED δεν είναι μόνο πιο αποδοτικές αλλά έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για παράδειγμα, μία λάμπα LED διαρκεί 25.000 ώρες τη στιγμή που μία λάμπα αλογόνου διαρκεί μόλις και μετά βίας 2000 ώρες! Σίγουρα, είναι ένα πλεονέκτημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς έτσι εξοικονομούμε περισσότερα χρήματα.

Τώρα σίγουρα έχετε μία πιο σφαιρική άποψη για τα οφέλη που προσφέρει ο φωτισμός LED. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε λάμπες, θυμηθείτε ότι οι λάμπες LED είναι η κατάλληλη επιλογή για τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας, ενός χώρου τόσο σημαντικού για την ξεκούρασή σας!

Please follow and like us:

Related articles

Τροχαία

Μια ταινία μικρού μήκους μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν, να ενεργοποιηθούν αλλά και να κινητοποιηθούν οι νέοι του τόπου μας και όχι μόνο! Ένα […]

Καφεναίς: δυνατή προσφορά για έξοδο τις καθημερινές – νέες μουσικές προτάσεις. Ενημερώσου τώρα!

Μια καλά “ζυγισμένη” προσφορά έρχεται από τον Καφεναί, για να κάνει εφικτή την έξοδό μας τις καθημερινές. Αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής δεν μένει παραπονεμένο και υπόσχεται άψογο φαγητό […]