Το γλιτώσαμε, το αδεσποτάκι άνοιξε τα μάτια του!

 

Πέμπτη βραδάκι  7-12, ώρα  6 και κάτι, γωνία Φιλοπάππου και Στρ. Καραϊσκάκη. Βλέπω σκυμμένο ένα νεαρό στη μέση του δρόμου. Πλησιάζω, “χρειάζεσαι βοήθεια;

Με το που το λέω, βλέπω ότι προσπαθούσε να προστατεύσει ένα τραυματισμένο, αδέσποτο γατάκι, κατάμαυρο, μέσα στα αίματα.

“Το καημένο θα το αποτελειώσουν τα αυτοκίνητα εδώ μέσα στη μέση του δρόμου, να το πάμε στην άκρη, τουλάχιστον”, μου λέει το αγόρι. Δεν βαστούσε η καρδιά μας όμως να το αφήσουμε εκεί μόνο, να τινάζεται με σπασμούς, έτσι αβοήθητο και απροστάτευτο μέσα στο κρύο.

Περνά μια κυρία, “εδώ πιο κάτω είναι ένας καλός γιατρός”. Tο θυμήθηκα, στη γωνία Σκύρου. Λέω στο νεαρό “μπορείς να το μεταφέρεις”;

Το πήρε αμέσως αγκαλιά, το πήγαμε στον γιατρό Μπεφάνη, αμέσως έβαλε ορό και ένεση και παρακολουθούσε συνεχώς τους παλμούς κλπ., παράλληλα με τη εξέταση των κατοικιδίων ασθενών του.

“Μάλλον δεν θα τα καταφέρει, μου λέει μετά από μια ώρα περίπου (ο νεαρός είχε φύγει), πολύ αδύναμοι χτύποι, έλλειψη οξυγόνωσης”.

Πηγαίνω στον κο Βορέα στο Δημαρχείο, με δέχθηκε αμέσως και του ζήτησα να με κατευθύνει για ενέργειες, αν χρειαζόταν ευθανασία. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον αρμόδιο υπάλληλο και μου είπε πώς να προχωρήσω για την περίπτωση που δεν θα τα κατάφερνε το γατάκι, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου.

Επέστρεψα στο ιατρείο, ο γιατρός αισιόδοξος “ελάτε κα Μπούρα να το δείτε, οξυγόνωση καλή, άνοιξε και τα ματάκια  του”. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, συνεννοήθηκα με το γιατρό για την περίπτωση που θα άλλαζε η κατάσταση, το κράτησε για παρακολούθηση το βράδυ στο ιατρείο.

Την άλλη ημέρα ο γιατρός με ενημέρωσε ότι το γατάκι συνήλθε, έφαγε και στάθηκε στα πόδια του.

Σήμερα Σάββατο, τριγυρνά γερό και δυνατό, είναι ακόμα ανάμεσά μας!

Πραγματικά εφτάψυχα αυτά τα γατιά! Ευχαριστώ θερμά τον καλό γιατρό μας, που με άμεσες ενέργειες αναμφίβολα έσωσε το γατάκι , τον νεαρό που το μετέφερε και την καλή κυρία που μας υπέδειξε  το γιατρό, αλλά και τον κο Βορέα που είναι πάντα προσηνής, ακούραστος στο γραφείο του στο Δημαρχείο πρωί-βράδυ στην υπηρεσία των δημοτών.

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

Ελισάβετ Μπούρα

Please follow and like us:

Related articles

Touche Nouveau Live, στο Jazzét Café στο Χαϊδάρι

Το Touche Nouveau (νέο άγγιγμα) αποτελεί τη συνεργασία του Στέλιου Χατζηκαλέα (τρομπέτα), Γιώργου Ταμπάκη (κιθάρα) και Ντίνου Μάνου (κοντραμπάσο) με σκοπό την προσέγγιση της ακουστικής ευρωπαϊκής jazz αισθητικής! Το τρίο […]

Οι πρόσκοποι Χαϊδαρίου στο Πυργί της Χίου

Μια ευχάριστη επίσκεψη δεχθήκαμε στο Πυργί της Χίου από τους “ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ”, που βρίσκονται στη Χίο εδώ και μια εβδομάδα περίπου και φιλοξενούνται στις προσκοπικές εγκαταστάσεις στον Μάναγρο! Οι  Χαϊδαριώτες […]