Ήρθε στο Χαϊδάρι το «Τhalassa Fish & Grill» και φέρνει στο σπίτι μας μια θάλασσα γεύσεις

Ήρθε στο Χαϊδάρι το «Τhalassa Fish & Grill” και φέρνει στο σπίτι μας μια θάλασσα γεύσεις

Είχαμε ακούσει για την τρομερή του επιτυχία σε άλλες γειτονιές της Αθήνας: «Το «Θάλασσα – ψάρι ψητό» μαγειρεύει το ψάρι και στο φέρνει έτοιμο στο σπίτι σου, όποια ώρα
θελήσεις». Και επειδή δεν έχω κάθε μέρα τη δυνατότητα να ετοιμάσω ψάρι για την οικογένεια, ζήλευα!

Να όμως που το «Τhalassa Fish & Grill» ήρθε και στο Χαϊδάρι.

Σε μια πραγματικά εντυπωσιακή εγκατάσταση στη Λ. Αθηνών, τόσο σε εικόνα και περιεχόμενο όσο και απίστευτα εξυπηρετικές υπηρεσίες.

Τhalassa Fish & Grill
Θοδωρής Σαλαντής.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης Θοδωρής Σαλαντής και Γιώργος Βασιλόπουλος
δημιούργησαν κάτι πολύ πέρα από μια τυπική ψαραγορά, προτείνοντας όχι μόνο την αγορά φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, αλλά και ετοιμάζοντας φαγητά με βάση τους θησαυρούς της θάλασσας. Κρατήστε την ανάσα: Χταπόδι στιφάδο, παέγια με θαλασσινά, κοντοσούβλι τόνου, σαλάτες με γαρίδες, ψαρόσουπες, γαριδομακαρονάδες…  και φυσικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Για παράδειγμα, δοκίμασα μια θαυμάσια ψαρόσουπα, πλούσια και χορταστική, μόνο με 5 ευρώ! Το ίδιο νόστιμες, καλοψημένες και σε λογικότατες τιμές ήταν και οι ψητές τσιπούρες που παράγγειλα, όπως και τα καλαμάρια.

«Το ψάρι είναι υγεία και αυτό που καταφέραμε είναι να το βάλουμε πιο συχνά στο τραπέζι των καταναλωτών. Μέχρι σήμερα ο καθένας μπορούσε να παραγγείλει μια πίτσα, ένα σουβλάκι. Αυτή τη στιγμή μπορεί να παραγγείλει ένα φρέσκο ψάρι έτοιμο για το σπίτι του», τονίζει ο Θοδωρής Σαλαντής.

Τhalassa Fish & Grill

Ο κ. Σαλαντής, μετά από 17 χρόνια στη δημοσιογραφία και 5 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση (δήμαρχος Κορώνης), άνοιξε επιχειρηματικούς δρόμους, δημιουργώντας στη χώρα μας μια εντελώς διαφορετική αγορά… Πήρε το ερέθισμα από ένα ψαράδικο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το «δούλεψε» στο μυαλό του και το υλοποίησε σε διάφορους Δήμους, τώρα και στην πόλη μας.

Τhalassa Fish & Grill

Κάπως έτσι ξεκίνησε το «Τhalassa Fish & Grill» από τη Γλυφάδα το 2012, βάζοντας χωρίς υπερβολή το καλό ψάρι σε όλα τα σπίτια της περιοχής. Με μία μικρή επιβάρυνση 2€/κιλό για το ψήσιμο και δωρεάν διανομή στο σπίτι, «έκλεψε καρδιές».

«Μαζί με τον συνεταίρο και συνεργάτη μου, τον Γιώργο Βασιλόπουλο, αποφασίσαμε να μπούμε στο ψητό ψάρι. Ξεκινώντας από το ίδιο μας το σπίτι και σκεπτόμενοι ότι δεν
μπορούσαμε να φάμε ψάρι όσες φορές το θέλουμε, είτε γιατί δεν είχαμε χρόνο να το μαγειρέψουμε είτε γιατί δεν ξέραμε πώς να το μαγειρέψουμε, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Η εξέλιξη που είχε το εγχείρημά μας ήταν κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ», λέει ο Θοδωρής.

Η επέκταση της επιχείρησης ήταν αλματώδης με αποτέλεσμα μέσα σε τρία χρόνια να μετράει 10 καταστήματα. Συνολικά οι προγραμματισμένες επενδύσεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ανέρχονται σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Τhalassa Fish & Grill

«Γιατί ξεχωρίσαμε»

«Στα καταστήματά μας προσφέρουμε ότι κολυμπάει. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι αυτό είναι η ποιότητα, τόσο στο προϊόν όσο και στις υπηρεσίες. Πλέον ο επαγγελματίας δεν μπορεί να
κοροϊδέψει τον πελάτη. Ο κόσμος είναι υποψιασμένος και ειδικά σε δύσκολους καιρούς ο πελάτης προσέχει και την τιμή και τη ποιότητα του προϊόντος».

Τhalassa Fish & Grill

«To 70% των πελατών μας επιλέγει να πάρει τα ψάρια έτοιμα. Είναι
πάντα φρέσκα και όχι κατεψυγμένα, τα οποία προμηθευόμαστε από Έλληνες ψαράδες, αλλά παράλληλα κάνουμε και εισαγωγές, ώστε να καλύπτουμε τη  μεγάλη ζήτηση, πάντα με κύριο γνώμονα μας την ποιότητα. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά ψάρια, αλλά η παραγωγή εδώ δεν μπορεί να καλύψει όλη τη αγορά» αναφέρει ο Θοδωρής.

Ένας άλλος παράγοντας, που θεωρεί ότι ο ίδιος ότι συνέβαλε στην γρήγορη επιτυχία του όλου project είναι και το προσωπικό της επιχείρησης. Το «Τhalassa Fish & Grill απασχολεί 150 άτομα μόνιμο προσωπικό.

Τhalassa Fish & Grill

Η επέκταση στο εξωτερικό και το πρώτο εργοστάσιο

Παράλληλα με τα καταστήματα λιανικής, δημιουργήθηκε και το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας ψαριών στον Ασπρόπυργο. «Είμαστε σε φάση συνεχούς επέκτασης. Στόχος μας είναι η εμπορία και οι εξαγωγές ψαριών. Ήδη μας έχουν προσεγγίσει από διάφορες αγορές και είμαστε σε συζητήσεις για χώρες όπως η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Παράλληλα μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε και καταστήματα
λιανικής πώλησης, σαν αυτά που έχουμε στην Αθήνα, και στο εξωτερικό», λέει ο Θοδωρής και συνεχίζει: «Έχουμε το καλύτερο ψάρι στον κόσμο, δηλαδή την πρώτη ύλη. Παράλληλα οι ψαράδες μας φροντίζουν τα ψάρια τους, ενώ σαν προϊόν είναι συνυφασμένο με την υγεία και την καλή διατροφή. Επίσης μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν μεν ακριβά ψάρια, αλλά μπορείς και με λίγα χρήματα να τραφείς σωστά και ποιοτικά. Το ψάρι είναι ένα προϊόν για όλα τα βαλάντια».

Τhalassa Fish & Grill

info
ΧΑΪΔΑΡΙ Λ. Αθηνών 250 τηλ.: 216-9005005

Related articles

Takis Barberis Group, live στο Χαϊδάρι

  O Τάκης Μπαρμπέρης είναι μία από τις πιο σημαντικές μουσικές φυσιογνωμίες στο χώρο της ελληνικής jazz σκηνής που κατάφερε να κάνει γνωστό το δικό του ξεχωριστό τρόπο μουσικής δημιουργίας με το πλούσιο δισκογραφικό του υλικό και τις άρτιες συνεργασίες του με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες!  Το Takis Barberis Group το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις […]

Οι πρώτες ταΐστρες ζώων στο Χαϊδάρι

Οι πρώτες ταΐστρες ζώων στο Χαϊδάρι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Και επιτέλους! Οι δύο πρώτες ταΐστρες για αδέσποτα ζώα τοποθετήθηκαν στην περιοχή μας! Τις κατασκεύασε μόνος του και τις προσέφερε δωρεάν φιλόζωος μαραγκός, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε. Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία στο Χαϊδάρι, όπου υπάρχουν […]