Κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα. Ίσως η ακριβότερη του κόσμου

Οι εταιρίες παροχής τηλεφωνίας και ίντερνετ στην Ελλάδα είναι ένα άτυπο καρτέλ. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι θέατρο. Όποιος τυχόν νομίζει ότι ο ανταγωνισμός έχει ρίξει στα αλήθεια τις τιμές, διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Κατά πάσα πιθανότητα έχουμε την ακριβότερη κινητή τηλεφωνία στον κόσμο, κάτι που αγνοούμε, πιστεύοντας τα παραμύθια τους για δήθεν «σπουδαίες προσφορές» που μας κάνουν.

Αφενός πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και, αφετέρου, η συμπεριφορά προς τους πελάτες/κορόιδα (έτσι μας λογίζουν δυστυχώς, ΟΛΕΣ τους) είναι ελεεινή. Πίσω από τη βιτρίνα τής δήθεν «γουάου» επικοινωνίας, υπάρχει τεράστιος βαθμός υποκρισίας και κυνικής αδιαφορίας για την ποιότητα των υπηρεσιών τους, που ενώ αξίζουν για τσίγκο τις πουλάνε σαν να ήταν χρυσάφι. Οι εταιρίες αυτές αισχροκερδούν εις βάρος μας.

Θα σας δώσω ένα πολύ αληθινό παράδειγμα και μετά από αυτό θα βλέπετε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά:

Η φωτογραφία είναι από το φυλλάδιο τής Vodafone Τουρκίας. Είναι το ισχύον του 2019, και δείχνει κάποια από τα προσφερόμενα συμβόλαια κινητής και ίντερνετ.
Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος τής αισχροκέρδειας στην Ελλάδα, θα σας αναλύσω το πακέτο του δικού μου συμβολαίου, το οποίο είναι το δεύτερο από τα αριστερά, το Red 10.
.

Ας δούμε τι μου παρέχει παγίως ανά μήνα:

1) 1500 λεπτά ομιλίας προς όλους
2) 10 GB (δέκα γίγα!) mobile internet 4G
3) Αμέτρητα sms, που δεν θυμάμαι καν τον αριθμό τους
4) Χρήση όλων των παραπάνω ΧΩΡΙΣ επιπλέον κόστος για κλήσεις και ΕΚΤΟΣ Τουρκίας προς κάθε χώρα του κόσμου όπου έχει δίκτυο η Vodafone. Δηλαδή, μπορώ να καλώ από τη Τουρκία στην Ελλάδα (Γερμανία, Αγγλία, κλπ) και να χρησιμοποιήσω όλα τα 1500 λεπτά, σαν να καλώ τοπικούς αριθμούς.

Πόσο μου κοστίζουν όλα αυτά το μήνα;
Κρατηθείτε…!

10 ευρώ!!

Ναι, μόλις δέκα ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων.
Η εταιρία κινητής μου προσφέρει όλα αυτά και, φυσικά, δεν μου κάνει κάποια χάρη αλλά βγάζει και κέρδος. Στην Ελλάδα για να έχεις ένα τέτοιο πακέτο υπηρεσιών θα έπρεπε ίσως να πληρώνεις το οκταπλάσιο πάγιο.
.
.

Όμως δεν τελειώνουμε εδώ:

Roaming:

Στις περισσότερες χώρες όλου του κόσμου, με κόστος 4 ευρώ ανά ημέρα μπορείς να κάνεις χρήση ΟΛΩΝ των παροχών του πακέτου σου. Ακόμα και όλα τα 10GB του ίντερνετ! Μόνο σε κάποιες (αναλογικά λίγες) χώρες το κόστος αυτό είναι 6 ευρώ, και σε πάρα πολύ λίγες γίνεται 8 ευρώ.
.

Μιας και λόγω δουλειάς ταξιδεύω συνεχώς, θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Φτάνω στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αργεντινή, την Ιαπωνία, οπουδήποτε. Ενεργοποιώ τα δύο μου τηλέφωνα, το ελληνικό και το τουρκικό. Σε ένα λεπτό μου έρχονται sms από τους αντίστοιχους παρόχους:

Στο τουρκικό λέει: Με κόστος 4 ευρώ ανά μέρα, χρησιμοποίησε το κινητό σου «σαν να ήσουν στο σπίτι σου».

Στο ελληνικό γράφει (μάλιστα με διθυραμβικά πανηγυρικό ύφος σούπερ προσφοράς!) ανακοινώνοντάς μου υπερηφάνως ότι μπορώ να κάνω εξερχόμενες κλήσεις με… μόλις 5 ευρώ ανά ΛΕΠΤΟ, ενώ για χρήση mobile internet η χρέωσή μου θα είναι 13 ευρώ ανά MB(megabyte).


Δηλαδή, αν κατά λάθος κάνω download μία φωτογραφία 4ΜΒ που μου έστειλε κάποιος στο email, θα χρεωθώ «μόλις» 13 Χ 4 = 52 ευρώ!!! ,ενώ εάν χρειαστεί να τηλεφωνήσω στο σπίτι μου και να μιλήσω τρία λεπτά, επιπλέον 15 ευρώ. Σύνολο 67 ευρώ για μία χρήση τής πλάκας…
.

Ας τα συγκρίνουμε τώρα όλα τα παραπάνω με τις υπηρεσίες Τουρκίας:
Θα πληρώσω ΜΟΛΙΣ 4 ευρώ και θα μπορώ να μιλήσω όσες ΩΡΕΣ χρειαστεί με το σπίτι μου στην Ελλάδα, καθώς και να έχω τα δεδομένα τής συσκευής μου ΣΥΝΕΧΩΣ ανοιχτά καθότι τα 10 GB δε τελειώνουν με τίποτα.

Είπατε τίποτα;;;

 

Μη αφήνετε τα καρτέλ της αισχροκέρδειας σε χλωρό κλαρί. Τα φύκια τους δεν τα πουλάνε απλώς για χρυσές κορδέλες, αλλά για χρυσές αδαμαντοποίκιλτες κορδέλες.
Κυριολεκτικά, αίσχος…


Την ίδια στιγμή σε χώρες όπως η Γαλλία παίρνει κάποιος με 10€!
-100gb/Μήνα (4g)
-απεριόριστα sms
-απεριόριστες κλήσης προς σταθερά και κινητά
-καμία χρέωση για κλήσης προς σταθερά άλλων χωρών
-εννοείται καμία χρέωση στο roaming και κλήσης εάν είμαστε σε άλλο κράτος της ΕΕ


Αλλά και στη Ρουμανία με 10 ευρώ
-παίρνετε 100 Gb

-2000 λεπτά και sms σε εθνικά δίκτυα κινητής (ανταγωνιστικά δηλαδή)
-απεριόριστες βιντεοκλήσεις και μηνύματα σε facebook whatsapp κτλ
-απεριόριστες κλήσεις σε vodafone italia (λόγω μετανάστευσης Ρουμάνων για εργασία)
-απεριόριστα λεπτά και μηνύματα στο δίκτυο της vodafone Ρουμανία

Στη Γαλλία με 125€  το χρόνο
-δωρεάν παντού
-μηνύματα
-τηλέφωνο σταθερό κινητό για όλο τον κόσμο
-απεριόριστο ίντερνετ
-καινούργια συσκευή τής επιλογής μου 1 φορά τον χρόνο
-Και ταχύτητα από οπτική ίνα…

( τα στοιχεία είναι από συζήτηση του Ioannis Papadopoulos στο fb και τιμές που υπάρχουν στα σάιτ των εταιριών)

Please follow and like us:

Related articles

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” Μάρτιος

Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων […]

Το γλιτώσαμε, το αδεσποτάκι άνοιξε τα μάτια του!

  Πέμπτη βραδάκι  7-12, ώρα  6 και κάτι, γωνία Φιλοπάππου και Στρ. Καραϊσκάκη. Βλέπω σκυμμένο ένα νεαρό στη μέση του δρόμου. Πλησιάζω, “χρειάζεσαι βοήθεια; Με το που το λέω, βλέπω […]