Οι τρόποι με τους οποίους θα βελτιώσετε το αυτοκίνητό σας

Όλοι οι λάτρεις των αυτοκινήτων δεν εφησυχάζουν ποτέ. Ακόμα και αν έχουν αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων τους πάντα προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να το κάνουν πιο γρήγορο, πιο εντυπωσιακό και πιο εμφανίσιμο. Θα δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε και εσείς αυτό, απλά με κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λίγη προσπάθεια και καλή διάθεση.

Πρώτα απ’ όλα, η πιο σημαντική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στο αυτοκίνητό σας αφορά στη μηχανή του. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οδηγοί επιλέγουν το λεγόμενο 1ο στάδιο βελτίωσης. Αυτό αφορά στο περισσότερο οξυγόνο που χρειάζεται ο κάθε κινητήρας προκειμένου να αυξήσει τη δύναμή του, και για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η ροή και να αυξηθεί η ποσότητα του εισερχόμενου αέρα. Έτσι στο πρώτο αυτό στάδιο, γίνεται η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής του αυτοκινήτου. Αντικαθιστώντας ένα συμβατικό φίλτρο εισαγωγής με ένα ελεύθερης ροής, οι αντιστάσεις μειώνονται και έτσι βελτιώνεται η ‘αναπνοή’ του κινητήρα άρα και η απόδοσή του. Παράλληλα, θα πρέπει να αλλάξουν και άλλες παράμετροι ώστε ο κινητήρας σας να αυξήσει την αποδοτικότητά του επιπλέον. Έτσι θα πρέπει να προγραμματιστεί εξ αρχής η έγχυση καυσίμου μέσω της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του αυτοκινήτου σας, ώστε μέσω των συστημάτων ψεκασμού και ανάφλεξης, ο κινητήρας σας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να βελτιώσει την απόδοσή του.

Όσον αφορά στους τροχούς του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να αλλάξετε τα ελαστικά και τις ζάντες του. Πλέον κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές εκδοχές από ζάντες σε ποικιλία υλικών κατασκευής αλλά και σχεδίων. Με τη βοήθεια λοιπόν κάποιου ειδικού, μπορείτε να αλλάξετε αυτές ή τα ελαστικά σας. Μην ξεχνάτε ότι πριν προχωρήσετε σε μία τέτοιου είδους αλλαγή, καλό θα είναι να γνωρίζετε εάν απαιτείται παράλληλα και η αλλαγή κάποιου άλλου μέρους του αυτοκινήτου – όπως φρένα ή τακάκια- για την ασφάλειά σας.

Μένοντας στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εφοδιαστείτε με τα λεγόμενα ‘body kits’. Οι επιλογές που θα έχετε είναι πάρα πολλές και εξαρτώνται από το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Οι προσθήκες αυτές εκτός από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, είναι σε θέση να αλλάξουν και την αεροδυναμική του.

Όσον αφορά τώρα στην εσωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, η οποία είναι εξίσου σημαντική για τους οδηγούς, υπάρχουν και εδώ άπειρες επιλογές για το αυτοκίνητό σας. Η πιο συνηθισμένη από αυτές είναι η αλλαγή καθισμάτων σε τύπου bucket, μπορείτε όμως φυσικά να αλλάξετε την επένδυση στο τιμόνι σας, να αντικαταστήσετε τα πετάλια σας με νέα πιο εμφανίσιμα ή να τοποθετήσετε έναν νέο λεβιέ ταχυτήτων. Ακόμα, για τους λάτρεις της μουσικής, υπάρχει η δυνατότητα να βελτιώσετε το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας, αλλάζοντας από την πηγή έως κάνοντας μία πλήρη αναβάθμισή του.

Please follow and like us:

Related articles

Διατροφικές επιλογές για τις ημέρες τις νηστείας: Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή είναι μια νόστιμη και ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι μύδια, στρείδια, χτένια και τα οστρακόδερμα: γαρίδες, καβούρι, αστακός. γράφει η Μυλωνά Μυρτώ – Μαρία Πτυχιούχος Διατροφολόγος […]

Γιορτή των ερωτευμένων με ξεχωριστό live… στο «Ένα & Ένα»

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζουμε την γιορτή των ερωτευμένων με ένα ξεχωριστό live… Σας περιμένουμε σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Ώρα έναρξης 9.00 μμ. Τηλ. κρατήσεων 6974811026 info […]