Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

 

Για πολλούς από εσάς, έχει έρθει η στιγμή που αποφασίσατε ότι το σπίτι σας χρειάζεται ανακαίνιση. Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία διαδικασία ευχάριστη και γεμάτη δημιουργικότητα, αρκεί να γίνει σωστά και μελετημένα. Απαιτείται οργάνωση και σωστός προγραμματισμός για να ολοκληρωθεί, για αυτό το λόγο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει. Εάν έχετε σκεφτεί τι χρειάζεστε και πώς θέλετε να αλλάξει το σπίτι σας, δε θα πρέπει να αγχώνεστε καθόλου. Όπως και να έχει, θα δούμε μαζί όλα όσα περιλαμβάνει μία ανακαίνιση ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν το σπίτι σας χρειάζεται μερική ή ολική ανακαίνιση. Μπορεί να θέλετε να αλλάξετε ένα ή κάποια δωμάτια του σπιτιού, όπως η κουζίνα, το μπάνιο ή το υπνοδωμάτιό σας ή μπορεί να έχετε καταλήξει ότι θέλετε μία ριζική αλλαγή του σπιτιού σας.

Στο πλαίσιο μίας επικείμενης ανακαίνισης, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες εργασίες περιλαμβάνονται σε αυτή. Όσον αφορά στις εσωτερικές εργασίες ενδεχομένως χρειάζεστε αλλαγή ή επισκευή του πατώματος του σπιτιού, αντικατάσταση των κουφωμάτων, τοποθέτηση ή συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, ανανέωση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ή αλλαγή του συστήματος θέρμανσης. Παράλληλα, μπορεί να χρειάζεστε την αλλαγή πορτών σε ασφαλείας ή την αλλαγή των εσωτερικών πορτών του σπιτιού, την κατεδάφιση για αναδιαρρύθμιση του χώρου (όπως γκρέμισμα ενός τοίχου ή τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου), το βάψιμο των ντουλαπιών ή την τοποθέτηση ταπετσαρίας, και ενδεχομένως την τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας ή την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης. Οι εξωτερικές εργασίες που μπορεί να έχει ανάγκη το σπίτι σας μπορεί να είναι ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του, η αναδιαμόρφωση του κήπου, η εξωτερική του θερμομόνωση, κάποιες εργασίες επισκευής φθορών, καθώς και η συντήρηση ή επισκευή των κουφωμάτων του σπιτιού.

Παράλληλα, εάν το σπίτι στο οποίο κατοικείτε δεν είναι δικό σας αλλά μένετε με ενοίκιο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή. Αναμφισβήτητα, αυτό που πρέπει να κάνετε και δε θα χρειαστείτε την έγκριση του ιδιοκτήτη είναι να βάψετε το σπίτι σε όποιο χρώμα σας αρέσει, καθώς και να το ‘ντύσετε’ με την ταπετσαρία της επιλογής σας, εάν το επιθυμείτε. Μπορείτε να αλλάξετε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη την πόρτα του σπιτιού και να τοποθετήσετε μία ασφαλείας, κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο άνετα. Παράλληλα για μία ανανέωση του σπιτιού αλλά χωρίς να επεμβαίνετε ουσιαστικά, μπορείτε να αλλάξετε τα φωτιστικά όλων των χώρων με αυτά της προτίμησής σας.

Όπως και αν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βρει το στυλ που σας αρέσει για την ανακαίνισή σας, ότι έχετε καταλήξει σε αλλαγές οι οποίες εξυπηρετούν και λειτουργικούς σκοπούς στο σπίτι σας, ότι είστε ενήμεροι για τον απαραίτητο οικονομικό προϋπολογισμό, καθώς και ότι γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση σπιτιού.

Please follow and like us:

Related articles

Ώρα για καλό μπουζούκι – Ο δάσκαλος Λημναίος Λουκάς στον “Καφεναί”

Επειδή “στα σπίτια με μωσαϊκά” γίνονται τα πιο ωραία γλέντια, το μουσικό καφενείο μεζεδοπωλείο “Καφεναίς” φέρνει κοντά μας τον Λημναίο Λουκά, για ένα ποικίλο πρόγραμμα με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά. […]

Στην Αλεξανδρούπολη η επιβλητική «Νίκη της Σαμοθράκης»

Το επιβλητικό άγαλμα σμίλευσαν τρεις γλύπτες της σχολής της Τήνου, σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού Tο επιβλητικό άγαλμα σμίλευσαν τρεις γλύπτες της σχολής της Τήνου, σε φυσικές διαστάσεις με […]