Τι θα κερδίσετε πίνοντας νερό φίλτρου

psyktes.gr

 

Το νερό αποτελεί απαραίτητο συστατικό του οργανισμού μας και όσο περισσότερο καταναλώνουμε καθημερινά, τόσο περισσότερα οφέλη του απολαμβάνουμε. Εκτός από το να μας ξεδιψάει, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας, τον μεταβολισμό μας και το σωματικό βάρος μας. Ανάλογα την ηλικία και το σωματικό μας βάρος, οφείλουμε να γνωρίζουμε τη συνιστώμενη ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά.

Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το νερό βρύσης που έχουμε όλοι στο σπίτι μας δεν είναι φιλτραρισμένο και ενδεχομένως ούτε καθαρό. Τα φίλτρα Νερού και οι ψύκτες νερού αποδεικνύονται μία ιδανική λύση, καθώς δεν επιτρέπουν σε βλαβερά σωματίδια και μικρόβια να εισχωρήσουν στο νερό που πρόκειται να πιούμε. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα οφέλη τους.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι φιλτράρουν το νερό και δεν επιτρέπουν στα στερεά σωματίδια όπως βακτήρια, χώμα πέτρες να το διαπεράσουν, ενώ παράλληλα περιέχουν ενεργό άνθρακα για μεγαλύτερη ενίσχυση του φιλτραρίσματος. Το νερό το οποίο περνάει μέσα από το φίλτρο είναι διαυγές, άοσμο, φρέσκο και πίνοντάς το πραγματικά θα αντιληφθείτε τη διαφορά με το μη φιλτραρισμένο.

Εάν αυτό που σας προβληματίζει σε σχέση με τα φίλτρα νερού είναι το κόστος, καλύτερα να το ξεχάσετε. Μόλις τα τοποθετήσετε, αυτό που χρειάζονται είναι μία αλλαγή του φίλτρου – και όχι της συσκευής – μία φορά το χρόνο, ίσως και λίγο πιο σπάνια ανάλογα τη χρήση που θα τους κάνετε.

Αποτελούν αναμφισβήτητα μία οικολογική επιλογή και η καθημερινή τους συντήρηση είναι πολύ απλή, ώστε να είναι εύχρηστα. Όπως και να έχει, εκτός από την ενημέρωση που θα λάβετε από τον άνθρωπο που θα το τοποθετήσει στο χώρο σας, το πιθανότερο είναι ότι θα λάβετε και οδηγίες χρήσης με βίντεο για την κατάλληλη χρήση του.

Εάν σας προβληματίζει η εμφάνισή τους και ο χώρος ενδεχομένως που θα ‘πιάσουν’ στην κουζίνα σας, μπορείτε ασφαλώς να προμηθευτείτε θήκη για το φίλτρο σας η οποία να έχει μία μοντέρνα εμφάνιση. Επίσης υπάρχουν φίλτρα τα οποία μπορείτε να κρύψετε κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας, τα οποία ίσως είναι πιο ογκώδη αλλά πιο αποτελεσματικά.

Εκτός από την κουζίνα σας, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι μπορούν να τοποθετηθούν με μεγάλη ευκολία στο μπάνιο σας ή στο πλυντήριό σας, χαρίζοντάς σας και εκεί καθαρό νερό.

Παράλληλα, θα πρέπει να θυμάστε ότι ανάλογα με την περιοχή στην οποία κατοικείτε ή σε σχέση με τα προβλήματα ύδρευσης της περιοχής αυτής, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο φίλτρο για εσάς. Οι βασικές κατηγορίες δεν είναι πολλές, όμως ανάλογα τη χρήση και το χώρο σας, θα πρέπει να καταλήξετε στην καλύτερη λύση για εσάς. Ανάλογα πάντα και με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή με τα άλατα, τα μονά, διπλά ή και τριπλά φίλτρα σας εγγυώνται καθαρό νερό.

Σίγουρα κάνοντας την απαραίτητη αναζήτηση θα βρείτε το κατάλληλο φίλτρο για εσάς, ώστε σας ταιριάζει και προπάντων να το χρησιμοποιείτε εύκολα.

Related articles

Νίκος Καρόκης

Ο Νίκος Καρόκης βάζει τη Δάφνη Δαφνίου σε κόμικ!

Πλατιά τα χαμόγελα στη Δάφνη Δαφνίου, που με 2 στα 2 ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν. Το εξαιρετικό κλίμα αποτυπώνει το εντυπωσιακό εικαστικό δημιούργημα  που έφτιαξε ο  Νίκος Καρόκης. Με σκίτσα από την καθημερινότητα της ομάδας, αποτυπώνει τη δουλειά όλων στο γήπεδο, κι ακόμη δυναμισμό, αισιοδοξία και θετική διάθεση. Nίκος Καρόκης  Ο καλλιτέχνης δημιούργησε εικόνες με […]

«Τι να διαλέξει κανείς; Το βάρος ή την ελαφρότητα;»

Τα βιβλία που αγαπάμε πραγματικά δεν παλιώνουν ποτέ. Και είναι ωραίο να γυρίζουμε ξανά πίσω στις σελίδες τους, να τα παρατηρούμε με διαφορετική ματιά καθώς ωριμάζουμε, να προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις τους. «Η αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», το πιο ερωτικό ίσως μυθιστόρημα του Μίλαν Κούντερα (1984), τοποθετημένο σε μια ταραγμένη […]